مراحل طلاق توافقی

مراحل طلاق توافقی

مراحل طلاق توافقی

طلاق توافقی چقدر زمان میبرد؟

امروزه طلاق توافقی حجم عظیمی از پرونده های دادگاه را به خود اختصاص داده است و جز شایع ترین پرونده های دادگاهی می باشد که آمار بالا بودن این پرونده ها بسیار نگران کننده می باشد .

در طلاق توافقی طرفین به درجه ای از کراهت نسبت به یکدیگر رسیده اند که اصلاً حاضر به ادامه زندگی با یکدیگر نیستند و به اصلاح صبرشان لبریز شده است و طرفین فقط به جدایی فکر می کنند و تحت هیچ شرایطی حاضر به ادامه زندگی نمی باشند . در طلاق توافقی سرعت انجام گیری طلاق برای طرفین مهم می باشد .

گرفتن وکیل طلاق توافقی بهترین راه برای اجرای طلاق مطابق توافقات زوجین است . حامد امیری وکیل طلاق توافقی در اصفهان با انجام جلسات جهت حصول توافقات و بالتبع راهنمایی مسیر طلاق توافقی و انجام دعوی مربوطه مسیر طلاق توافقی را طی می نماید.


مراحل انجام طلاق توافقی

با توجه به روند تغییرات ، از آذر ماه ۹۷ در صورتی که زوجین تمایل به طلاق داشته باشند در ابتدا باید هر دو یا یکی از آن ها در سامانه مداخله در طلاق مرکز بهزیستی ثبت نام نمایند و با وارد نمودن مشخصات خود و همسرشان برای مشاوره در مراکز بهزیستی وقت بگیرند .

جلسات مشاوره در بازه زمانی حداقل ۴۵ روزه و در ۱ یا ۵ جلسه خواهد بود که این تعداد جلسات بستگی به شرایط زوجین و مرکز مشاوره خواهد داشت .

پس از گرفتن گواهی عدم انصراف طلاق در صورت اصرار آن ها به جدایی ، باید دادخواست طلاق را در دفتر خدمات الکترونیک قضایی برای ارسال به دادگاه خانواده ثبت نمایید . پس از رسیدگی و صدور رأی دادگاه زن و شوهر ۳ ماه فرصت دارند به یکی از دفاتر رسمی طلاق برای ثبت طلاق مراجعه نمایند . (این پروسه بین یک تا دو ماه زمان میبرد)


توافقات در طلاق توافقی

هر گاه زوجین قصد طلاق به صورت توافقی را داشتند باید در مورد همه چیز من جمله ؛ مهریه ، حضانت فرزندان ، زمان و نحوه ملاقات فرزندان ، نفقه ، جهزیه ، اجرت المثل ایام زوجیت ، تمام هدایای گرفته شده و حتی تمام دعاوی مطروحه در این زمینه به توافق برسند .

طلاق توافقی به معنای بخشیدن همه چیز نیست . بعضی افراد گمان می کنند وقتی دو نفر می خواهند از یکدیگر به صورت توافقی جدا شوند بدین معنی است که زن باید تمام مهریه را ببخشد ، در صورتی که اینگونه نیست .

لازم است برای توافقات زوجین به یک وکیل مراجعه نمایند تا از بگو مگو در طی توافقات جلوگیری به عمل آید و مشکلات زود تر حل شود . حامد امیری یکی از بهترین وکیل های طلاق در اصفهان آماده کمک رسانی به شما عزیزان در تمامی مراحل طلاق می باشد .


پشیمانی در طلاق توافقی
تا قبل از اینکه گواهی عدم سازش صادر شود ، هر یک از زوجین حتی در صورتی که توافقنامه ، وکالتنامه یا دادخواست را امضا کرده باشند در صورتی که پشیمان شوند رأی طلاق توافقی صادر نخواهد شد.

پشیمانی زوج پس از رأی دادگاه
در صورتی که رأی طلاق توافقی صادر شده باشد بر طبق مواد ۳۵ و ۳۶ قانون حمایت خانواده اگر زوج پشیمان شود و در دفتر خانه حضور پیدا نکند امکان ثبت طلاق وجود نخواهد نداشت مگر اینکه زن از مرد وکالت در طلاق داشته باشد که در این صورت حتی در صورت عدم حضور مرد ، زن می تواند به تنهایی به دفتر خانه برای ثبت طلاق مراجعه و طلاق را ثبت نماید .

طلاق توافقی چقدر زمان میبرد؟
طلاق توافقی چقدر زمان میبرد؟

پشیمانی زوجه پس از رأی دادگاه

اگر رأی طلاق توافقی صادر شود و زوجه پشیمان شود ، زوج می تواند بدون حضور زوجه به یکی از دفاتر ثبت طلاق مراجعه کند و طلاق را ثبت کند.

البته در عمل اگر زوجه یا وکیل او در دفتر خانه طلاق برای ثبت طلاق حضور نیابند دفتر خانه از شعبه ای که رأی را صادر کرده استعلام گرفته که عمده محاکم خانواده اجازه ثبت طلاق بدون رضایت زوجه را نخواهند داد .

در صورتی که طلاق از نوع خلع باشد زوجه می تواند در ایام عده ( سه طهر ) از زمان ثبت طلاق نسبت به آنجه بذل نموده است اعم از مهریه و … رجوع نماید که به این امر رجوع به مابذل گفته می شود و در این صورت زوج نیز می تواند به زوجه مراجعه نماید.


آیا امضا توافق زوجین یا امضا دادخواست برای طرفین الزامی به وجود می آورد؟

خیر ، تا قبل از ثبت رسمی در دفتر خانه طلاق هر کدام از زوجین هر وقت که پشیمان شوند در همان مرحله پرونده متوقف خواهد شد . و اگر توافقی نوشته باشند تا زمانی که رأی طلاق توافقی ثبت نشده باشد همه توافقات بدون اثر خواهد بود .

تغییر دادن توافقات طلاق توافقی

اگر زوجین بین خود یا توسط وکیل ، یا در ضمن دادخواست توافقات طلاق توافقی را تنظیم نموده باشند ولی بعد از آن پشیمان شوند می توانند در جریان دادرسی آن را تغییر دهند و نهایتاً توافق نهایی زوجین ملاک و معیار برای دادگاه خواهد بود .

مدارک لازم برای طلاق توافقی

۱٫اصل سند ازدواج ( در صورت در دسترس نبودن سند ازدواج به دفتر خانه ای که ازدواج کرده اید مراجعه و رونوشت سند را بگیربد )

۲٫ اصل شناسنامه زن و مرد

۳٫ کپی کارت ملی زن و مرد

۴٫ نامه مرکز مشاوره

طلاق توافقی و پاک کردن طلاق از شناسنامه

بعد از ثبت شدن طلاق ، در صورتی که نزدیکی بین زوجین اتفاق نیوفتاده باشد زوجین با ارائه حکم دادگاه و طلاقنامه به اداره ثبت احوال میتوانند شناسنامه خود را عوض کنن و شناسنامه سفید بگیرند و اگر بین زوجین نزدیکی صورت گرفته باشد در صورتی می توانند ازدواج و طلاق خود را از شناسنامه پاک کنند که مجددا ً ازدواج کنند ، در این صورت می توانندازدواج سابق خود را پاک نمایند .

طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور

اگر یکی از زن و شوهر یا هر دوی آن ها خارج از کشور باشند برای انجام دادن مراحل طلاق توافقی باید به شخصی در ایران از طریق سفارت یا کنسولگری وکالت دهند . حامد امیری با گرفتن وکالت و باتوجه به توافقات موکل ، رأی طلاق را اخذ می نماید و درصورت داشتن اختیار در دفتر طلاق ثبت رسمی می کند .

سفارت خانه ها و کنسولگری های ایران ، در صورت مراجعه افراد برای وکالت آن ها را برای تنظیم به سامانه تاک ارشاد میکنند ولیکن امکان این امر است که با رویه دادگاه های خانواده ایران همخوانی نداشته باشد .

*پایان مطلب*


وکیل در اصفهان

وکیل در تهران

وکیل دادگستری

وکیل